Over ons

Ieder jaar haalt de Glazen Studentenbus geld op voor een ander project binnen het Rode Kruis. In 2013 is het geld bestemd voor het bestrijden van onhygiënische voorzieningen door informatie te verspreiden over hygiëne en hulp aan te bieden voor schoon drinkwater, in gebieden waar diarree een dodelijk probleem is.

Ieder jaar overlijden er meer dan 800.000 kinderen door diarree. Dat is meer dan 2200 kinderen per dag. Vooral kinderen tot zes jaar zijn gevoelig voor de dodelijke effecten van diarree, omdat zij nog hun weerstand aan het opbouwen zijn. Door diarree gaat deze weerstand verloren. Als deze kinderen niet behandelt worden,  zullen zij doodgaan door uitdroging.

Hoe krijg je diarree?

De meest voorkomende oorzaken van diarree zijn:

  • Gebrek aan schoon drinkwater
  • Gebrek aan hygiëne
  • Gebrek aan informatie over hygiëne

Vaak hebben de ouders van de kinderen niet genoeg kennis om hun kinderen te behoeden voor diarree of hen te kunnen helpen als zij ziek zijn.

Hoe helpt het Rode Kruis?

Met de hulp van miljoenen vrijwilligers kan het Rode Kruis de families die de hulp het meeste nodig hebben bereiken en helpen. Zij geven dan schoon drinkwater, zeep en medicatie om uitdroging te voorkomen. Hierdoor redden zij levens in de probleemgebieden.

Het Rode Kruis geeft ook informatie over hygiëne in de huizen van de kinderen en algemene informatie over het bereiken van een hygiënische omgeving. Getrainde vrijwilligers van het Rode Kruis leren kinderen en hun ouders over hygiëne en het behandelen van diarree.